Bruma: "Met Robben in je team voel je zekerheid"

11 november 2016, 08:04   Bijgewerkt: 11 november 2016, 11:23

Tegen België moest het Nederlands elftal (1-1) het nog zonder Arjen Robben doen, komende zondag tegen Luxemburg is de aanvaller van Bayern München wel van de partij bij Oranje. Dit tot groot genoegen van Jeffrey Bruma, die zegt dat het team met veel meer zelfvertrouwen speelt als de sterspeler aan boord is.

Bruma weet hoe belangrijk Robben is voor het Nederlands elftal. "Als hij in jouw team zit, voel je een bepaalde zekerheid. De tegenstander weet dan ook hoe laat het is. Zij zullen een bepaalde angst hebben, hij kan in z'n eentje wedstrijden beslissen", vertelt de centrumverdediger in het Algemeen Dagblad. Bruma beseft dat Oranje zondag moet zegevieren tegen Luxemburg. "Wij moeten nu het spel maken. Maar hé, wij zijn nog steeds Oranje hoor. Wij zijn verplicht om Luxemburg te verslaan. En dat gaat gebeuren ook."

Samen met Virgil van Dijk moet Bruma zondag de defensie leiden. "We voelen elkaar aan, binnen en buiten de lijnen. Hij speelt in de Premier League, ik in de Bundesliga. Daar heb je elke week topaanvallers tegenover je. Luxemburg is van een heel ander niveau. Maar pas op: er lopen toch ook jongens in van clubs als Schalke 04, AA Gent, Olympique Lyon, FC Metz. Het zijn geen spelers die er niets van kunnen. Zo'n Aurélien Joachim is geen koekenbakker", zegt hij over de oud-speler van Willem II.

De verdediger van VfL Wolfsburg is de laatste tijd vaste basisspeler bij Oranje, maar beseft dat hij hard moet blijven werken. "Als Stefan de Vrij weer fit is, zal het nog een strijd worden", weet Bruma. "Maar afgelopen jaar heb ik onder deze bondscoach alles gespeeld. Toch hoort het bij Oranje, dat spelers die bij fatsoenlijke clubs zitten écht moeten vechten voor een plekje in Oranje. Dat de bondscoach keer op keer moet kiezen.''

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen