Bel Hassani biedt excuses aan voor dragen Ajax-shirt

11 november 2016, 08:32

Er circuleert een foto van Iliass Bel Hassani op internet, waarop de middenvelder van AZ in een shirt van Ajax te zien is. Dat is niet in goede aarde gevallen bij de supporters van zijn Alkmaarse club, waarop de speler zijn excuses aangeboden heeft. De desbetreffende foto was via Snapchat en een vriend van de AZ'er op internet beland.

Bel Hassani ging dinsdagavond met een groepje vrienden een potje zaalvoetballen in Rotterdam en deed toen een Ajax-shirt aan. Deze had hij de zondag daarvoor rond AZ-Ajax (2-2) gekregen van Hakim Ziyech. "Toen ik dinsdag met die jongens ging trainen, was dat het enige shirt dat ik in m'n auto had liggen. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat het kwaad zou kunnen. Totdat ik de volgende dag al die reacties zag op twitter. Terwijl ik niets met Ajax heb. Als Rotterdammer heb ik eerder iets met Feyenoord", zegt Bel Hassani tegen het Noordhollands Dagblad.

Bel Hassani wist niet dat Ajax zo gevoelig ligt in Alkmaar. "Dat hoorde ik pas later. Ik weet inmiddels dat het net zo gevoelig ligt als tussen mijn vorige club Heracles en Twente. Daarom snap ik de woede van de supporters goed, omdat de liefde voor hun club zo diep zit. Ik accepteer het ook als ik de volgende wedstrijd door ze word uitgefloten", aldus de middenvelder, die in gesprek is gegaan met directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Ik vond dat ik de stap moest zetten om het uit te leggen. Het is gewoon dom geweest. Zo'n fout maak ik maar één keer. Als professional moet je nul komma nul risico nemen met dit soort foto's."

Huiberts noemt de actie in het Noordhollands Dagblad 'niet zo handig'. Dat geldt ook voor het voetballen in de zaal. "We trainen genoeg bij AZ. Dan moet je je afvragen of het verstandig is een apart programma te draaien. En je loopt altijd een risico op blessures."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen