Groep A: Frankrijk ontsnapt dankzij Payet tegen Zweden

11 november 2016, 22:55   Bijgewerkt: 11 november 2016, 23:50

Gemakkelijk ging het niet, maar in de WK-kwalificatiepoule waarin ook het Nederlands elftal uitkomt, heeft Frankrijk gewonnen van Zweden. De formatie van bondscoach Didier Deschamps boog vrijdag in het Stade de France een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning en verstevigde daarmee de koppositie. Oranje komt zondag pas in actie, het speelt dan uit tegen Luxemburg.

Frankrijk - Zweden stond eigenlijk, net als de andere duels in groep A, gepland voor komende zondag. Op die dag is echter exact een jaar geleden dat de Franse hoofdstad Parijs het doelwit was van terroristische aanslagen en daarom werd de wedstrijd met twee dagen vervroegd. Rond de partij in het Stade de France werd, mede met een minuut stilte, uitgebreid stilgestaan bij de gebeurtenissen van een jaar terug.

Na de aftrap bleek al snel dat Frankrijk het lastig had met de goede organisatie van Zweden. De runner-up op het afgelopen Europees kampioenschap kwam daardoor maar mondjesmaat tot uitgespeelde kansen. In de elfde minuut waren de bezoekers dicht bij de 0-1, maar uit een vrije trap van Ludwig Augustinsson kreeg oud-Feyenoorder John Guidetti zijn voet niet tegen de bal. Vier minuten later had Paul Pogba aan de andere kant de mogelijkheid om de score te openen, maar op aangeven van Dimitri Payet schoot hij over.

Vlak na de pauze bevond Payet zichzelf in kansrijke positie. De speler van West Ham United mocht aanleggen voor een vrije trap, deze schoot hij net over. Enkele minuten daarna kwam Zweden, niet onverdiend, op 0-1. Emil Forsberg verraste keeper Hugo Lloris met een zwabberbal uit een vrije trap van een kleine dertig meter afstand.

Frankrijk had aan elf minuten voldoende om de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong, mede doordat er wat foutjes gemaakt begonnen te worden in de daarvoor zo hechte Zweedse defensie. Uit een vrije trap van Payet kreeg Pogba de bal tegen zijn hoofd aangekopt door Raphaël Varane, waarna het leder in het doel verdween (1-1).

Zweden-keeper Robin Olsen liet in de 65ste minuut een voorzet los, waarmee hij Antoine Griezmann onbedoeld in balbezit liet komen. De spits van Atlético Madrid wist Payet te vinden en die nam daarna de 2-1 voor zijn rekening. Vijf minuten daarvoor had Olsen ook al een bal losgelaten, maar toen kwam hij nog met de schrik vrij. Zweden ging na de 2-1 nog wel op jacht naar de 2-2. Die was ook verdiend geweest, maar bleef uit ondanks een grote kans van invaller Isaac Thelin vijf minuten voor tijd. Hij schoot voorlangs.

Frankrijk is met tien punten uit vier wedstrijden de lijstaanvoerder in poule A, met Zweden met drie punten minder op plaats twee. Oranje kan zondag op gelijke hoogte komen met de Scandinaviërs. Daardoor moet de selectie van bondscoach Danny Blind winnen in en van Luxemburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen