Bergkamp over hockeywerk: "Veel raakvlakken met voetbal"

12 november 2016, 11:19

Naast zijn werk bij Ajax is Dennis Bergkamp ook actief in de hockeywereld. De assistent-trainer van Ajax bekleedt bij hockeyclub Laren een functie in de commissie Tophockey, waar hij probeert zijn ervaring uit het voetbal te vertalen naar het hockey.

Bergkamp werd eerder dit jaar door de voorzitter van Laren gevraagd of hij wilde toetreden tot de commissie. De voormalig topvoetballer had daar wel trek in en heeft het naar zijn zin bij Laren, waar ook zijn dochters hockeyen. "Ik vind het leuk, ik begin zelfs al verstand van hockey te krijgen. Het is weliswaar een andere sport dan voetbal, maar laten we eerlijk zijn: er zijn veel raakvlakken", zegt hij tegen Hockey.nl.

De 47-jarige oud-voetballer probeert zijn kennis over te dragen naar de hockeyvereniging. "Op dit moment heb ik nog geen verstand van wie de beste jeugdtrainers in het hockey zijn, maar waar ik wel verstand van heb, is opleiden. Ik weet wat voor profiel een trainer van D1 of A1 moet hebben. Daar geef ik graag mijn mening over. Net zoals ik vanuit mijn werk bij Ajax ideeën heb over wanneer je een speler naar een hoger team moet doorschuiven en wat voor individuele aandacht je hem of haar moet geven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen