Groep I: Brozovic beslist topper, Oekraïne klopt Finland

12 november 2016, 20:01   Bijgewerkt: 12 november 2016, 22:44

Kroatië heeft de kraker tegen IJsland in de vierde speelronde van de kwalificatiecyclus voor het WK 2018 in Rusland gewonnen. De ploeg van bondscoach Ante Cacic zegevierde zaterdag in het Maksimir Stadion in Zagreb, waar vanwege een straf zonder publiek werd gespeeld, met 2-0 over de kwartfinalist van het afgelopen Europees kampioenschap.

Marcelo Brozovic was met twee doelpunten de grote man aan Kroatische zijde. De middenvelder botste eerder dit seizoen bij Internazionale nog met zijn toenmalige trainer Frank de Boer en werd om die reden voor een aantal weken uit de selectie gezet, maar voor de nationale ploeg bleef hij in die periode wel opgeroepen worden. Dat vertrouwen betaalde hij zaterdag terug. Brozovic opende in het duel met IJsland na een kwartier de score met een schot van buiten het strafschopgebied en legde in de extra tijd de eindscore vast op 2-0 na een rush vanaf het middenveld. Tegenvaller voor Kroatië was wel dat Ivan Perisic in de slotminuut met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd.

Kroatië heeft nu tien punten uit vier wedstrijden en is daarmee de koploper in groep I, met een voorsprong van drie punten op IJsland. Dat land moest de tweede plaats afstaan aan Oekraïne, dat later op de avond een 1-0 thuiszege boekte op Finland. Artem Kravets maakte in de 24ste minuut, op aangeven van Yevhen Konoplyanka, het verschil in Odessa. Oekraïne heeft nu acht punten.

Turkije blijft met een 2-0 thuiszege op Kosovo, waar Arber Zeneli (sc Heerenveen) en Milot Rashica (Vitesse) in de basis stonden, in de race voor WK-deelname. Burak Yilmaz en Volkan Sen scoorden voor de Turken, bij wie Enes Ünal (FC Twente) en Bilal Basaçikoglu niet in actie kwamen. Turkije heeft nu vijf punten en staat daarmee op positie vier. Finland en Kosovo hebben allebei één punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen