Groep D: belangrijke zege Ierland, Wales-Servië gelijk

12 november 2016, 22:51   Bijgewerkt: 12 november 2016, 23:21

Oostenrijk kwalificeerde zich overtuigend voor Euro 2016, waar het overigens niet wist te imponeren, maar zal nog hard aan de bak moeten om er over ruim anderhalf jaar op het WK in Rusland weer bij te zijn. De Alpenbewoners gingen zaterdag in het Ernst-Happel-Stadion in Wenen met 0-1 onderuit tegen Ierland.

Ierland, afgelopen zomer op de Europese titelstrijd in Frankrijk goed voor een plaats bij de laatste zestien, stapte juichend van het veld door een doelpunt van James McClean. De speler van West Bromwich Albion joeg de bal drie minuten na rust hard in de verre hoek, na een mooie steekpass van Wesley Hoolahan.

Ierland, de koploper in groep D, heeft nu tien punten uit vier wedstrijden. Oostenrijk heeft al een achterstand van zes punten en moet ook Servië (acht punten) en Wales (zes) voor zich dulden in de rangschikking. Later op de avond sloegen de Serviërs in Cardiff een aanval van Wales op de tweede plaats af (1-1). Gareth Bale zette de Welshmen na een half uur met een schot vanaf de rand van het penaltygebied op 1-0, Aleksandar Mitrovic maakte vijf minuten voor tijd gelijk namens de bezoekers. De Servische doelpuntmaker werd kort daarna afgelost door de bij Ajax verguisde Nemanja Gudelj.

Laagvliegers Georgië en Moldavië hielden elkaar in Tbilisi op een 1-1 gelijkspel. Valeri Qazaishvili van Vitesse opende in de vijftiende minuut de score voor de Georgiërs, bij wie ook zijn clubgenoot Guram Kashia in de basis stond. Alexandru Gatcan maakte twaalf minuten voor tijd gelijk namens Moldavië.