Bonevacia moet vluchten: "Kon wel het einde zijn"

14 november 2016, 08:25

Roly Bonevacia verdient tegenwoordig zijn brood in Nieuw-Zeeland, waar hij in het shirt van Wellington Phoenix speelt. De voormalig middenvelder van Ajax, NAC Breda en Roda JC kreeg afgelopen weekend de schrik van zijn leven, toen Nieuw-Zeeland geteisterd werd door een flinke aardbeving. Bonevacia moest vluchten met zijn vrouw en twee kinderen.

In gesprek met De Telegraaf vertelt Bonevacia het na. "We hadden de dag ervoor een wedstrijd gespeeld en ik was thuis bij mijn gezin. Ik was binnen en dacht dat ik eerst heel zware voetstappen hoorde. Ik dacht, dat is raar. Want er is hier niemand in de buurt. Daarna begonnen de stenen op straat tegen elkaar te klinken, het huis ging schudden en alle glazen rinkelden. Op het laatst ging het hele huis heen en weer. Het was zo verschrikkelijk eng", haalt Bonevacia terug. "Ik maakte de voordeur open en heb mijn gezin mee naar buiten gesleurd. Op het moment dat ik naar buiten kwam, zag ik een ongelooflijke lichtflits. Ik weet nog steeds niet waar die bal elektriciteit vandaan kwam. Van een brekende elektriciteitsmast? Misschien. Het enige wat door mijn hoofd spookte was: dit kan wel eens het einde zijn."

In Nieuw-Zeeland voelen ze wel vaker schokken, weet Bonevacia ook. "Maar zo erg als dit niet", zegt de speler van Wellington Phoenix. "Deze was 6,9 op de schaal van Richter op de plek waar ik woon. Op zo'n moment denk ik wel, is dit het allemaal wel waard", zegt hij over zijn verblijf aan de andere kant van de wereld. "Ik heb nog een contract tot volgend jaar. Het liefst zou ik nu het vliegtuig pakken, maar zo werkt het niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen