El Ghazi ook bij KNVB uit beeld: "Voldoet niet aan criteria"

14 november 2016, 09:04

Het kan snel gaan in de voetbalwereld, zo blijkt wel weer. Omhoog, maar ook de andere kant op. Dertien maanden geleden stond Anwar El Ghazi nog in de basis bij het Nederlands elftal (tegen Kazachstan), op dit moment zit hij niet in de A-selectie van Ajax en ook niet bij het keurkorps van Jong Oranje. Want niet alleen in Amsterdam, maar bij de KNVB is de aanvaller uit beeld geraakt.

Waar afhakers Karim Rekik, Nathan Aké, Yassin Ayoub, Ricardo Kishna en de naar Oranje doorgeschoven Joshua Brenet wél werden opgeroepen voor Jong Oranje, was dit voor El Ghazi niet het geval. Al deze spelers zijn in 1994 of 1995 geboren (El Ghazi op 3 mei 1995), waardoor het ook een sportieve keuze is van Art Langeler. De bondscoach van Jong Oranje stelt dat hij alleen spelers oproept die voor het grote Oranje in aanmerking komen of geboren zijn in 1996. "En El Ghazi voldoet aan beide criteria niet, heel simpel'', zegt Langeler in De Telegraaf.

Naast bovengenoemde spelers zijn ook Joris van Overeem, Wesley Hoedt en doelman Hidde Jurjus opgeroepen voor Jong Oranje, terwijl ze in 1994 geboren zijn. De Nederlandse talentenploeg speelt komende dinsdag een vriendschappelijke interland tegen Jong Portugal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen