De rapportcijfers van Oranje tegen Luxemburg

14 november 2016, 09:47   Bijgewerkt: 14 november 2016, 10:40

Menig televisiekijker zal zondagavond tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal in en tegen Luxemburg geschakeld hebben naar de wonderprestatie van Max Verstappen op het Braziliaanse Formule 1-circuit Interlagos. Nee, bij Oranje hield het niet over. Desondanks werd er, vooral dankzij twee goals van Memphis Depay, met 1-3 gewonnen op de knollentuin van de voetbaldwerg.

Het veld: een 1.0

We noemden het al in de introductie: wat lag het veld in het Stade Josy Barthel er toch schandalig bij. Zo weinig gras als er lag, zo veel kuilen zaten er in het veld. Het was een hopeloze akker, waarop voetballen simpelweg zeer lastig is. Dat verdient volgens ons niet alleen een vermelding in dit rapport, maar ook een 1.0 als cijfer.

Maarten Stekelenburg: 6.0

In de vierde interland sinds zijn terugkeer in het Nederlands elftal had Maarten Stekelenburg niet bijzonder veel te doen. De 35-jarige doelman pakte na 28 minuten spelen een schuiver van David Turpel op prima wijze en was vlak voor rust kansloos bij de penalty van Maxime Chanot. Verder hoefde de goalie van Everton niet vaak in actie te komen.

Joshua Brenet: 4.0

Na een invalbeurt tegen België volgde voor Joshua Brenet meteen zijn eerste basisplaats bij Oranje. Een succes werd het niet. De PSV-back bestreek de flank veelvuldig en leverde in de eerste helft een prima voorzet af op Davy Klaassen, maar even voor de theepauze ging het mis. Brenet verslikte zich tweemaal in een Luxemburger: eerst liet hij Daniel Da Mota glippen aan de zijlijn, daarna liep hij hem knullig omver. Dat kostte een strafschop en de 1-1 en dat was een pijnlijk moment.

Virgil van Dijk: 6.5

Jeffrey Bruma: 6.5

Op zijn 25ste jarig speelde Jeffrey Bruma een degelijke wedstrijd. Met prima verdedigende acties begon hij goed aan de wedstrijd en dat hield hij aardig vast. De man van VfL Wolfsburg was steady in zijn vijftiende basisplaats op rij in Oranje, al kon er wellicht meer sprake zijn van rugdekking bij de totstandkoming van de penalty waaruit de 1-1 viel.

Daley Blind: 6.0

Kwam, met name in de eerste helft, veel aan de bal. Toch draaide het niet echt lekker aan de linkerkant bij het Nederlands elftal. Daley Blind en Wesley Sneijder konden het verschil niet maken. Hoewel Blind op weinig balverlies te betrappen was, zit er soms wel erg weinig risico in zijn spel. Een heerlijk moment was wel zijn geweldige voorzet op Memphis Depay bij de 1-2. In de eerste helft leverde hij nog een zeer matige voorzet af.

Bart Ramselaar: 7.0

Net als Brenet kon Bart Ramselaar zich opmaken voor zijn eerste basisplaats bij Oranje. De PSV-middenvelder kan terugkijken op een puik optreden. Hij was vooral nuttig. In het positiespel, maar ook in de defensieve organisatie. Het was jammer dat zijn solo in de 67ste minuut in schoonheid strandde, omdat hij de bal iets te ver voor zich uit speelde. Het was mooi geweest als hij zijn goede wedstrijd kon bekronen.

Davy Klaassen: 5.5

Georginio Wijnaldum: 6.0

Arjen Robben: 7.0

Bas Dost: 5.0

Na exact een jaar wachten kreeg Bas Dost weer eens een basisplaats. Dat gebeurde bij de 2-3 zege in Wales namelijk voor het laatst. Dost hoopte tegen een tegenstander als Luxemburg zijn doelpuntentotaal te kunnen opschroeven, maar was gek genoeg wat anoniem. Hij was niet heel veel aan de bal en kon het verschil niet maken. Eigenlijk kreeg hij maar één kans. In de eerste helft kreeg hij van Davy Klaassen een strakke voorzet vanaf links, maar een echte spitsengoal zat er ook niet in voor Dost.

Wesley Sneijder: 5.0

Steven Berghuis: 5.0

Nee, een lekkere invalbeurt kende Steven Berghuis niet tegen Luxemburg. De passing was soms onzuiver, zijn dribbels waren niet echt geslaagd en bovendien leek de Feyenoord wat angstig te zijn in de duels. Eén keer liet Berghuis zich wel zien met een venijnig schot, die goed gepareerd werd door de Luxemburgse doelman Schon.

Memphis Depay: 8.0

Marten de Roon

Te kort voor beoordeling.

Door: Koen Jans

[photo,102459,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen