Blind noemt namen die 'Grote Vier' moeten worden

14 november 2016, 10:00

Na de succesvolle generatie met Wesley Sneijder, Arjen Robben, Robin van Persie en Rafael van der Vaart als veelgeprezen 'Grote Vier' moeten er nieuwe spelers opstaan bij het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind wijst een kwartet internationals aan dat in staat moet zijn om het op een gegeven moment helemaal over te nemen van de vier ervaren spelers.

"Het is een kwestie van tijd, ervaring, het spelen van grote wedstrijden en dat gaat niet van de een op de andere dag. Wel verwacht ik van spelers als Daley Blind, Vincent Janssen, Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum dat zij het niveau omhoog gaan tillen. Dat kan, want wie in de leeftijd zit van 25, 26 jaar moet stappen maken, completer worden en bewuster", zegt Blind volgens De Telegraaf over de wisseling van generatie bij het Nederlands elftal. Van de 'Grote Vier' zijn eigenlijk alleen Sneijder en Robben nog over. Van Persie en Van der Vaart zijn op dit moment niet meer in beeld bij de bondscoach.

Zondagavond won Oranje, weliswaar met veel moeite, met 1-3 bij Luxemburg. Daardoor is de tweede plaats in de WK-kwalificatiepoule weer een feit. "Ontevreden ben ik over het laten liggen van de mogelijkheden voor rust, over het spel en dat we Luxemburg terug laten komen tot 1-1 vlak voor rust. Tevreden ben ik over de wijze waarop we de wedstrijd in de tweede helft naar ons toegetrokken hebben met een grote rol voor Memphis", aldus Blind, die de vleugelaanvaller van Manchester United twee keer zag scoren in de tweede helft.

De volgende interland van Oranje speelt zich pas af in maart 2017. Dan staat de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Bulgarije op de rol. Daarna volgt het treffen met Luxemburg voor het eigen publiek. "Twee duels die we moeten winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen