Blind geeft De Roon huiswerk mee: "Dominanter zijn"

14 november 2016, 10:55

Marten de Roon zei na de 1-3 overwinning tegen Luxemburg, de wedstrijd waarin hij mocht debuteren voor het Nederlands elftal, al dat hij het mooi vindt dat hij Oranje via een omweg gehaald heeft. Nu is het voor de middenvelder van Middlesbrough zaak om ervoor te zorgen dat hij nog vaker uitgenodigd zal worden voor Oranje. Hij weet wat hij beter moet doen.

Bondscoach Danny Blind heeft het namelijk met De Roon gehad over de stappen die de middenvelder de komende tijd moet maken. "De bondscoach vindt dat ik meer de bal moet opeisen, dominanter moet zijn. Mijn type spel is dat ik veel verdedigend werk doe en de jongens voor me aan het werk zet. Daardoor val ik misschien wat minder op in balbezit. Maar ik snap zijn punt, daar ga ik aan werken. Misschien zit ik er dan de volgende keer wel vanaf het begin bij", aldus De Roon tegen het ANP.

Maar voordat het zover is, koestert de 25-jarige De Roon het moment van zijn debuut voor Oranje. "Dit was veruit het mooiste moment uit mijn carrière. Er ging een rilling door mijn lijf toen de bondscoach zei dat ik mocht invallen. Het Nederlands elftal, daar droomde ik als klein jongetje al van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen