Hart 'heeft tijdje nagedacht' over matig Euro 2016

15 november 2016 – Joe Hart lijkt een soort haat-liefde verhouding te hebben met de nationale ploeg van Engeland. Waar de 29-jarige doelman geregeld uitblinkt bij The Three Lions, gaat hij af en toe ook danig in de fout bij tegentreffers. Met name zijn slippertjes in de EK-wedstrijden tegen Wales en IJsland waren pijnlijk. Dat beseft de goalie van Torino zelf ook.

Hart 'heeft tijdje nagedacht' over matig Euro 2016

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Het EK was niet mijn beste toernooi", beseft Hart in gesprek met de BBC. "Daar heb ik een tijdje over nagedacht. Ik heb goed stilgestaan bij hoe ik functioneerde en wat ik deed", aldus de doelman van Torino. Tegen Wales dook hij onder een vrije trap van Gareth Bale door, in de achtste finale tegen IJsland ging hij allesbehalve vrijuit bij de cruciale goal van Kolbeinn Sigthorsson.

Na het teleurstellende EK raakte Hart zijn plekje kwijt bij Manchester City, waar Pep Guardiola de nieuwe manager werd. Op wilskracht en door een transfer van Torino knokte Hart zich echter terug. Vooral in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië (0-1) was Hart onlangs geweldig. "Ik heb veel energie, dat gepaard gaat met een flinke lading passie. Ik ben positief en trots en daar is niets mis mee. Het heeft echter ook een keerzijde: je moet het goed kanaliseren. Daar ben ik goed mee bezig geweest en ik hoop dat dit zal helpen. Ik wil het onderste uit de kan halen."

Reacties

Serie A

gerelateerd