Brazilië verslaat ook Peru en verstevigt koppositie

16 november 2016, 07:59

Brazilië staat na de twaalfde speelronde in de WK-kwalificatie nog steviger aan kop. De ploeg van bondscoach Tite won zelf met 0-2 van Peru en zag nummer twee Uruguay verliezen. Het verschil tussen de twee landen bedraagt nu vier punten.

In het duel tussen Brazilië en Peru vielen beide doelpunten van de bezoekers pas laat in de wedstrijd. Een kwartier na rust was het Gabriel Jesus die de score opende. Brazilië had de wedstrijd onder controle en speelde het vervolgens rustig uit. Tien minuten voor tijd bepaalde Renato Augusto de eindstand op 0-2.

Bij Peru ontbrak Feyenoorder Renato Tapia vanwege een schorsing. Het land lijkt kansloos voor plaatsing voor het WK van 2018 in Rusland met een achtste plaats in de kwalificatiegroep en elf punten achterstand op de nummer vijf Argentinië.

Ecuador

Ecuador boekte in eigen land een 3-0 overwinning op Venezuela. Alle doelpunten in de wedstrijd vielen pas na rust. Arturo Mina, Miller Bolanos en Enner Valencia waren trefzeker. Door de winst stijgt Ecuador naar de derde plaats in de kwalificatiegroep. Het land heeft zeven punten minder dan koploper Brazilië en drie minder dan nummer twee Uruguay.

Paraguay ging verassend met 1-0 onderuit tegen laagvlieger Bolivia. Tien minuten voor tijd betekende een eigen doelpunt van Gustavo Gomez de beslissing. Daardoor gaat Paraguay Colombia niet voorbij op de ranglijst en blijft het land zevende staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen