Gremio-fans woedend op de dochter van de coach na straf

17 november 2016, 10:10

De coach van Gremio, Renato Gaucho, heeft zich niet heel populair gemaakt bij zijn eigen fans. Niet omdat de resultaten slecht zijn, maar omdat hij de kwalificatie voor de finale van de beker met zijn dochter Carolina Portaluppi op het veld vierde. Het Braziliaanse Hogergerechtshof voor de Sport heeft namelijk geen milde maatregelen genomen.

Allereerst moet de club een boete betalen van 30.000 real (zo'n 8.100 euro). Dat is een stootje dat de club nog wel kan hebben, maar het feit dat de ploeg zijn thuisvoordeel voor de finale verliest, dat schiet bij de supporters in het verkeerde keelgat.

De bekerfinale bestaat in Brazilië namelijk uit een dubbele ontmoeting. De eerste wedstrijd zal afgewerkt worden bij Atlético Mineiro, maar de return vindt niet plaats in Gremio, zo luidde de straf. "Wij veroordelen de liefde van een vader voor zijn dochter niet. Maar zij mocht daar niet zijn", zo staat in het vonnis.

De 22-jarige Portaluppi studeert, maar verdient goed bij als model en heeft een Instagram-account met bijna een half miljoen volgers. Sinds de straf is uitgesproken krijgt ze echter voornamelijk harde woorden over zich heen van Gremio-fans, die weinig met haar foto's te maken hebben.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen