KV Mechelen gaat in beroep en wil duel in Genk overspelen

17 november 2016 – Racing Genk – KV Mechelen werd gespeeld op 2 oktober, maar de uitslag staat als het aan de bezoekers ligt nog steeds niet vast. Mechelen-speler Laurens Paulussen werd destijds namelijk van het veld gestuurd na achttien minuten, terwijl oud-Ajacied Mats Rits (foto) de werkelijke dader was.

KV Mechelen gaat in beroep en wil duel in Genk overspelen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het Bureau Arbitrage in België wees onlangs de eerste vraag om het duel te mogen overspelen af. "De uitsluiting van de speler en het eventuele feit dat het geen rode kaart betrof, zijn elementen onderworpen aan de interpretatie van de scheidsrechter. Bijgevolg kan er geen sprake zijn van een scheidsrechterlijke vergissing in de toepassing van de spelregels", zo luidde de verklaring.

Bij Mechelen blijft men er desondanks bij dat scheidsrechter Luc Wouters een vergissing heeft begaan in het toepassen van de spelregels. Daarom hebben ze besloten in beroep te gaan tegen de eerder gedane uitspraak, meldt Sporza.

KV Mechelen leidde op 2 oktober bij Racing Genk met 0-1, toen Paulussen in plaats van Rits van het veld werd gestuurd. Uiteindelijk verloren de bezoekers het duel met 2-1.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd