El Ghazi biedt excuses aan: "Ik heb ze geaccepteerd"

18 november 2016, 16:53

In tegenstelling tot Nemanja Gudelj, die tot de winterstop niet meer welkom is in het eerste elftal van Ajax, lijkt Anwar El Ghazi vastberaden zich terug te knokken bij de Amsterdamse club. De vleugelaanvaller is om disciplinaire redenen de hele maand november bij Jong Ajax actief, maar daar blijft het vermoedelijk bij.

Ajax-coach Peter Bosz heeft een gesprek gehad met El Ghazi. "Hij heeft zijn excuses aangeboden en die heb ik geaccepteerd. Marcel Keizer (de trainer van Jong Ajax, red.) is erg tevreden over hem", reageert Bosz op de officiële website van Ajax. El Ghazi maakt wel, zoals afgesproken, de maand af bij de Amsterdamse beloften.

Bosz snapt de teleurstelling bij reservespelers, maar verwacht van hen wel een professionele instelling. "We hebben een grote selectie, met vooral veel keuze op het middenveld. We hebben een aantal geweldige spelers, ook jongens die niet spelen. Alleen mag ik er maar elf opstellen. Dat er spelers teleurgesteld zijn, kan ik me goed voorstellen. Er zitten nu jongens op de bank die vorig seizoen in het Nederlands elftal speelden. Alleen is het belangrijk dat je er op een goede manier mee omgaat. Spelers moeten mij op het trainingsveld overtuigen dat ze horen te spelen", stelt Bosz.

Ajax speelt zondag in de eigen Amsterdam ArenA tegen NEC. Eerder dit seizoen speelde de recordkampioen van Nederland thuis gelijk tegen laagvlieger Roda JC Kerkrade en verloor het van Willem II. Bosz denkt dat die fase voorbij is. "Ik hoop het wel. Dat was een mindere periode waarin we niet goed voetbalden. We werden uitgeschakeld door Rostov en wisten thuis twee keer niet te winnen. We waren nog zoekende naar de balans op het middenveld. Maar de laatste tijd hebben we veel verdedigend ingestelde tegenstanders getroffen die compact speelden en op de counter loerden, maar dat ging toch vrij aardig."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen