Woudestein in teken van derby tussen Excelsior en Sparta

18 november 2016, 20:14

Dankzij de promotie van Sparta zijn er dit seizoen weer drie clubs uit Rotterdam actief in de Eredivisie, naast Feyenoord en Excelsior. Zaterdag (20.45 uur) staan Excelsior en Sparta tegenover elkaar op Woudestein. Het is een bijzonder duel voor Sparta-coach Alex Pastoor, aangezien hij in het verleden succesvol trainer was van Excelsior.

Pastoor: "Excelsior-gevoel niet verwaterd"

Dat het duel met Sparta een derby is, lijkt Pastoor niet al te belangrijk te vinden. "Het leeft op een gezonde manier in de groep. Natuurlijk ben je niet doof voor alle geluiden, maar we benaderen het als elke andere wedstrijd. Dat lijkt mij ook het meest verstandig", legt hij uit. Pastoor heeft het derbygevoel ook niet overgebracht op zijn spelers. "Dat heb ik niet geprobeerd, dat lijkt me ook niet nodig."

Vd Gaag wil uit neerwaartse spiraal komen

Excelsior verloor al zes duels op rij. "Een vervelende situatie en we doen er alles aan om hier uit te komen. Niemand loopt hier vrolijk rond, we zijn daar continue mee bezig. De kritiek die we krijgen is legitiem, maar we kunnen alleen uit deze situatie komen door met resultaat te komen", aldus Van der Gaag. "In het begin van het seizoen hebben we goodwill opgebouwd en die is nu weg, maar we moeten oppassen dat het niet te negatief wordt. We moeten kritisch zijn, maar niet de goede dingen die er zijn vergeten. De derby tegen Sparta is een mooi affiche, een wedstrijd die leeft, maar zeker ook een mooi moment om uit die neerwaartse spiraal te komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen