Karsdorp: "Kan me voorstellen dat ik arrogant overkom"

19 november 2016, 09:39

Hij is inmiddels niet meer weg te denken uit de basiself van Feyenoord en heeft zijn eerste interlands voor Oranje achter de rug. Toch is de razendsnelle ontwikkeling die Rick Karsdorp doormaakt bij Feyenoord voor hem geen reden om naast zijn schoenen te gaan lopen. De verdediger, die zondag kan spelen tegen PEC Zwolle, begrijpt echter dat hij sommige mensen hem arrogant vinden.

"Karsdorp een arrogante speler, dat hoor ik wel eens, ja'', lacht hij in conclaaf met het Algemeen Dagblad. "Ik kan me voorstellen dat het bij sommigen zo overkomt. Ik beleef de wedstrijden op een bepaalde manier. Er zijn dingen in mijn leven veranderd. Opeens lig je onder een vergrootglas. Ik nam een ander kapsel en iedereen had het erover. Maar zolang mijn vader, broer of vriendin niet zeggen dat ik aan het veranderen ben, maak ik me geen zorgen.''

De verdediger beseft dat zijn status binnen de selectie van Feyenoord veranderd is, nu hij zijn eerste twee interlands gespeeld heeft. "Als je bij Oranje zit en je bent een vaste waarde bij Feyenoord, dan voelt dat inderdaad anders dan dat je nog moet debuteren in de Kuip. Dat is toch logisch? Maar in de jeugd was ik al een jongen die niet zomaar alles klakkeloos aannam, die eerst wilde weten waarom iets moest gebeuren. Al dachten mensen toen ongetwijfeld vaak 'wat moet die snotneus nou?' Hoe meer je speelt, hoe meer je jezelf laat gelden. Dat is volgens mij geen kwestie van naast jouw schoenen gaan lopen."

Waar zijn plafond ligt, weet hij nog niet. "Ik weet alleen dat ik nog beter kan. Beter dan tegen Wit-Rusland en Frankrijk? Nog véél beter."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen