Touré held van Man City, Liverpool en Koeman gelijk

19 november 2016, 18:08   Bijgewerkt: 19 november 2016, 19:16

Na de komst van manager Pep Guardiola naar Manchester City, afgelopen zomer, belandde Yaya Touré op een zijspoor in het Etihad Stadium. De Ivoriaan heeft zaterdag echter zijn waarde bewezen voor de voormalig kampioen van Engeland. Met twee doelpunten hielp hij Manchester City eigenhandig aan de winst bij Crystal Palace: 1-2. Liverpool bleef op bezoek bij Southampton steken op 0-0, het Everton van Ronald Koeman speelde thuis gelijk tegen Swansea City (1-1).

Onder Manuel Pellegrini was Touré een vaste waarde in het elftal van Manchester City, maar zijn opvolger Guardiola was minder gecharmeerd van de 33-jarige middenvelder en liet hem tot dit weekend pas één keer opdraven, een kleine drie maanden geleden in de voorronde van de Champions League tegen Steaua Boekarest. Zaterdag had Touré in de uitwedstrijd tegen Crystal Palace voor de eerste keer dit seizoen een basisplaats in de Premier League. Hij haalde gelijk zijn gram.

Touré knalde in de 39ste minuut overtuigend de 0-1 tegen de touwen, op aangeven van Nolito. Connor Wickham herstelde in de 66ste minuut met een schot in de korte hoek het evenwicht namens Crystal Palace, maar dankzij Touré gingen de drie punten toch mee naar Manchester. Na een corner legde hij met een schuiver op de vijfmeterlijn de eindscore vast op 1-2.

Door de winst komt Manchester City op gelijke hoogte met koploper Liverpool. De manschappen van manager Jürgen Klopp moesten op bezoek bij Southampton genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel, ondanks dat ze meer balbezit hadden en ook meer doelpogingen ondernamen. Virgil van Dijk stond in de basis bij Southampton, Jordy Clasie en Cuco Martina bleven op de bank. Georginio Wijnaldum verscheen aan de aftrap bij Liverpool, dat net als Manchester City 27 punten uit twaalf duels heeft. Chelsea kan zondag de koppositie grijpen, daarvoor moet het de uitwedstrijd tegen Middlesbrough winnen.

Na de 5-0 nederlaag bij Chelsea van twee weken geleden, voor de interlandronde, slaagde het Everton van manager Ronald Koeman er op het eigen Goodison Park niet in te winnen van Swansea City. Het werd 1-1. Gylfi Sigurdsson bracht de bezoekers uit Wales vlak voor rust uit een penalty aan de leiding, Séamus Coleman maakte vlak voor tijd gelijk namens de thuisclub. Maarten Stekelenburg stond onder de lat bij Everton, bij Swansea was Leroy Fer basisspeler en bleef Mike van der Hoorn reserve. Everton staat met negentien punten, samen met Manchester United, op de zesde plaats in de Premier League. Manchester United speelde eerder op de dag de kraker tegen Arsenal, dat nu 25 punten heeft, met 1-1 gelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen