Vitesse wint ondanks prachtig doelpunt niet in Friesland

19 november 2016, 21:04

Vitesse heeft uit bij SC Heerenveen geen overwinning kunnen boeken. In een grotendeels saai duel speelde de ploeg van Henk Fräser met 1-1 gelijk. Hoogtepunten waren een knappe treffer van Henk Veerman en een adembenemend doelpunt van Lewis Baker. Met de puntendeling schieten beide ploegen niet veel op. Vitesse verliest de aanhang met de subtop, terwijl Heerenveen voorlopig een topdrieklassering uit het hoofd kan zetten.

De wedstrijd begon relatief veelbelovend, met een actief Vitesse dat niet naar Friesland was gekomen om te verdedigen. De ploeg van Henk Fräser zette hoog druk op de Heerenveen-defensie en kreeg zelfs een kans via Ricky van Wolfswinkel. De spits kon uit vrije positie schieten in de zestien, maar leek te schrikken van de mogelijkheid en raakte de bal niet goed. Het bleek een spaarzaam hoogtepunt in een ontzettend saaie eerste helft.

Net op het moment dat de wedstrijd opnieuw in het slop dreigde te vallen, maakte Baker een schitterend doelpunt. De huurling van Chelsea kreeg de bal in een moeilijke hoek aangespeeld en was helemaal alleen in het zestienmetergebied van de Friezen. Hij koos voor een gewaagde lob en wist op die manier Mulder prachtig te verschalken. Vervolgens moest de thuisploeg aanvallen, maar grote kansen kregen ze niet. De komst van Veerman veranderde dit. De grote spits viel dreigend in en zette in de slotfase met een knappe goal de gelijkmaker op het bord. In de slotfase drongen beide ploegen nog wat aan, maar tot scoren kwamen de teams niet meer. In de laatste seconden kreeg Heerenveen wel twee enorme kansen, maar Room en de paal stonden in de weg.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen