Fraser wilde gat in dug-out slaan na gelijkmaker

20 november 2016, 11:36

Niet bepaald voor het eerst dit seizoen gaf Vitesse zaterdag in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen een voorsprong uit handen. De Arnhemmers verlieten het Abe Lenstra Stadion met een 1-1 gelijkspel, tot frustratie van coach Henk Fraser.

"Het is vervelend om elke keer hetzelfde verhaal te moeten vertellen, maar er zal een moment komen dat we hiervan leren. Wanneer dat is, kan ik niet voorspellen. Ik zag deze ook niet aankomen", baalt Fraser voor de camera van Omroep Gelderland. "We doen onszelf tekort en dat is jammer. Op het moment van de 1-1 denk ik: 'die dug-out is wel heel aantrekkelijk om een klap te geven, of er een gat in te slaan'. Dat moet je wel zien te voorkomen, maar het was het gevoel op dat moment. Je speelt namelijk tegen een uitstekende tegenstander én als je dan op voorsprong komt en zelf veel invloed hebt op hoe je die goal tegen krijgt, dan is dat heel moeilijk."

Om het probleem op te lossen verwacht Fraser ook meer van zijn spelers. "Het mooie is dat ik als trainer een bepaalde invloed heb, maar de spelers moeten onderling veel scherper zijn in het coachen. Als ik het herken en dat moet schreeuwen vanaf de zijlijn, dan ben je een fractie te laat. Die jongens moeten elkaar meer aanjagen. Het moet feller, want het is topsport. In topsport kost elke honderdste van een seconde die je niet alert bent punten en resultaten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen