Van der Gaag: "Zwarte maand nu afgesloten"

20 november 2016, 11:39

Excelsior was in de Rotterdamse derby tegen Sparta met 3-2 te sterk. Volgens Mitchell van der Gaag is daarmee een punt gezet achter een slechte reeks, maar verandert een overwinning niet direct alles. De trainer was vooral blij met de mentaliteit die zijn ploeg toonde tegen Sparta.

Van der Gaag denkt niet dat door de overwinning ineens een crisis is afgezworen. "Dat niet, maar het is wel zo dat we met deze overwinning de zwarte maand oktober afsluiten", doelt hij in gesprek met de NOS op het feit dat Excelsior in die maand geen enkel punt wist te pakken. "In de voorgaande wedstrijden deden we wel leuk mee, maar pakten we telkens geen punten. En tegen Sparta, een belangrijke derby voor de supporters, maar nog meer voor ons, valt eigenlijk alles samen. Dat geeft vertrouwen."

"Vanaf de eerste seconde heb ik een ploeg gezien die er vol voor ging", vervolgt Van der Gaag. "We hebben ook voor het eerst dit seizoen laten zien dat we een achterstand om kunnen buigen. Niet alles is nu meteen opgelost, maar je staat nu op dertien punten en doet weer mee." Over Nigel Hasselbaink was de trainer zeer te spreken. "Hij heeft zijn rol goed ingevuld. Als reservespeler krijg je altijd kansen en die moet je pakken. Dat heeft Nigel gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen