Bosz over Dolberg: "Hij verbaast zelfs mij wel eens"

20 november 2016, 17:34

Peter Bosz liet na afloop van de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen NEC weten genoten te hebben van zijn elftal. Vooral de eerste goal van Kasper Dolberg was volgens de trainer uitstekend gedaan door het Deense talent. "Hij verbaast zelfs mij nog wel eens."

Dolberg had een belangrijk aandeel in de overwinning met een zuivere hattrick na dertig minuten spelen. "Hij verbaast zelfs mij nog wel eens", aldus Bosz lachend tegenover FOX Sports. "Die eerste goal maakt hij na een stuiterbal door het midden. Hij haalde de stuit en de snelheid eruit. Misschien was dat nog wel mooier dan het doelpunt zelf."

Bosz was erg tevreden met het spel wat zijn ploeg liet zien en heeft dan ook als enige kritiekpunt dat Ajax wel vaker dan vijf keer had kunnen scoren. "In de rust zei ik al dat we voor die vierde treffer moesten gaan. Ik heb er echt een hekel aan wanneer ploegen al met 3-0 voorstaan en dan wordt het zo'n schijt-tweede helft. We moesten gedwongen drie keer wisselen en dat haalt de snelheid er ook wel uit. Dat ligt niet aan de invallers, maar je ziet dat de rest met de voet op het gaspedaal gaat staan", legt de trainer uit.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen