Hyballa: "Begeleidden Dolberg als een mooie vrouw"

20 november 2016, 18:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Peter Hyballa is van mening dat zijn verdedigers zondag veel te lief zijn omgesprongen met de spelers van Ajax. De coach zag NEC Nijmegen onder meer door toedoen van Kasper Dolberg met 5-0 onderuitgaan in Amsterdam. Dolberg maakte een hattrick.

"We konden niet met hun individuele kwaliteit omgaan. In het eerste kwartier konden we ze nog van onze goal weghouden, daarna niet meer", vertelt Hyballa in gesprek met FOX Sports. "Dolberg is een goede speler, maar als hij uitzakte begeleidden we hem als een mooie vrouw. Dan ontstaat er allereerst een probleem in de as. De rugdekking was bovendien niet goed verzorgd en we waren veel te galant."

"Je moet hem dan een beetje pijn doen, tegen een overtreding aan zitten. Daar ben ik wel van geschrokken, want normaal hebben wij wel veel strijd en agressiviteit in de ploeg. In de rust voelde ik ook de angst bij mijn spelers. We hebben samen verloren. Daar hoor ik bij. Natuurlijk is er een verschil in kwaliteit en budget, maar dit gaan we wel analyseren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen