Feyenoord weet weer wat winnen is en blijft aan kop

20 november 2016, 19:56

Na puntenverlies tegen Ajax (1-1), sc Heerenveen (2-2) en Go Ahead Eagles (1-0 verlies) heeft Feyenoord haar negatieve reeks in de Eredivisie doorbroken. De brigade van Giovanni van Bronckhorst wist PEC Zwolle zondag in De Kuip met 3-0 kopje onder te drukken. Daardoor blijven de Rotterdammers de trotse koploper van de Eredivisie, met twee punten voorsprong op Ajax.

Dat was voor een groot deel te wijten aan de tactiek van PEC Zwolle, waar trainer Ron Jans voor een systeem met vijf verdedigers en Queensy Menig als enige spits opteerde. Met een compacte en naar achteren geschoven organisatie hielden de Zwollenaren de pot dicht en daar had Feyenoord het de eerste 25 minuten vrij lastig mee.

Na een weinig verheffende eerste helft hoopte Feyenoord de marge na de pauze snel te kunnen verdubbelen. Rick Karsdorp had echter te weinig kracht na een solo en Elia en Jørgensen hadden het vizier ook niet op scherp staan. Daardoor bleef PEC Zwolle in de wedstrijd. De bezoekers, die in 2014 het mooiste succes in de clubhistorie vierden in De Kuip, kwamen ook bijna langszij. Een voorzet vanaf links arriveerde bij Bram van Polen, maar de aanvoerder drukte de bal nipt voorlangs.

Omdat er door de verschuiving van pionnen steeds meer ruimte ontstond in de Zwolse verdediging, kon Toornstra de stand zelfs uitbreiden tot 3-0. Kuyt legde de bal keurig neer, de rechtsbuiten liet het net met een lekker schot vibreren. Misschien was deze stand op basis van het spel iets te veel van het goede, maar feit is wel dat Feyenoord de smaak van het winnen weer geproefd heeft en daardoor nog steeds koploper van de Eredivisie is. De voorsprong op Ajax blijft twee punten, PSV staat door de remise bij Willem II (0-0) zes punten achter.

Komende donderdag wacht de prachtige Europa League-uitwedstrijd tegen Manchester United voor Feyenoord.

[photo,102587,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen