El Ahmadi onmisbaar? "Nee, het is gewoon toevallig"

21 november 2016, 07:41   Bijgewerkt: 21 november 2016, 20:07

Karim El Ahmadi is dit seizoen steevast een uitblinker bij Feyenoord, dat zijn enige eredivisieduel zonder de middenvelder twee weken geleden meteen verloor. De rentree van de Marokkaanse international inspireerde de Rotterdammers zondag tot een doodeenvoudige zege op PEC Zwolle: 3-0. Toeval? Volgens El Ahmadi zelf wel.

Glansrijke comeback

El Ahmadi ontbrak tegen de Eagles en FC Zorya Luhansk (1-1), maar is nu dus weer helemaal terug. Hij liet zich meteen gelden tegen PEC Zwolle. Met een fraaie treffer zette de Marokkaan Feyenoord op 2-0. "Het is een mooie comeback. Na drie weken weer terugkomen en meteen een goal maken, dat is lekker. Ik ben er heel blij mee", sprak hij na afloop. Het was direct een fraai doelpunt. "Hij komt wel in het rijtje met mooie goals, hij zat er goed in. Zulke schoten zijn ook vaak genoeg overgegaan", lacht El Ahmadi tegenover FCUpdate.nl.

Feyenoord heeft El Ahmadi nodig

Omdat El Ahmadi de afgelopen duels ontbrak, werd door het puntenverlies des te meer gezegd dat hij goud waard is voor Feyenoord. Hij krijgt überhaupt heel het seizoen al een vrachtlading complimenten over zich heen gegooid. "Dat is altijd een teken dat je goed bezig bent, daar ben ik wel blij mee. Maar ik ben geen speler die elke wedstrijd het verschil maakt. We hebben een brede selectie, genoeg spelers kunnen het gat opvullen dat ik achterlaat als ik er niet ben."

Blok met Vilhena

Met de comeback en de simpele zege op PEC Zwolle is voor El Ahmadi een einde gekomen aan een paar moeilijke weken. "Het was heel rot", zegt hij. "Ik was tegen Go Ahead in het stadion en zag het misgaan. Het was onnodig. Het was echt balen, vooral als je ziet hoe we daarvoor bezig waren. Maar goed, zulke wedstrijden zitten er nou eenmaal tussen. Je moet er gewoon niet in blijven hangen. Dat hebben we ook niet gedaan en dat zag je tegen PEC. We hadden genoeg vertrouwen en waren scherp. We wisten wat ons te doen stond: winnen. Met die instelling zijn we die wedstrijd ingegaan. We hebben ook niets weggegeven. 3-0 is gewoon goed."

Door: Koen Jans

[photo,102610,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen