Pioli hoopt dat punt in derby begin van iets moois is

21 november 2016, 08:38

Stefano Pioli beleefde zondagavond zijn vuurdoop als keuzeheer van Internazionale, waar hij de ontslagen Frank de Boer onlangs opvolgde. Lange tijd leek hij bij zijn debuut als coach van de Nerazzurri af te stevenen op een 2-1 nederlaag, maar door een doelpunt van Ivan Perisic hield hij een punt over aan de beladen Derby della Madonnina tegen AC Milan: 2-2. Dat stemt wel tot tevredenheid.

Pioli nam het roer onlangs over van De Boer, die na slechts 84 dagen al de laan uitgestuurd werd, en zag zijn ploeg in de stadsderby zich twee keer terug knokken van een achterstand. De gelijkmaker van Perisic viel pas in de slotseconden. "Ik denk niet dat we een nederlaag verdiend hadden, maar we moeten ons nog op veel fronten verbeteren", aldus Pioli, die eerder coach van Lazio Roma was.

"Ik heb geprobeerd om wat balans aan te brengen in het team", zegt Pioli over zijn eerste anderhalve week bij Inter. "Ik wist dat het nog niet perfect kon zijn. Dat zag je ook terug in het verdedigende werk tegen Milan. Maar ik vroeg de jongens om hart en ziel te brengen en dat hebben ze gedaan. Ik heb heldere ideeën over voetbal en de reactie van het team was goed. Er is echter nog genoeg werk aan de winkel."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen