Leicester praat over degradatie én CL-overwintering

21 november 2016, 14:54

Leicester City zorgde afgelopen seizoen voor een droomprestatie, door kampioen van Engeland te worden en daarmee een van de grootste sensaties uit de voetbalhistorie te realiseren. Het sprookje gaat dit seizoen vrolijk verder in de Champions League-deelname van de club, maar ondertussen heeft het degradatiespook zich wel min of meer gemeld in het King Power Stadium.

Het is bizar. In de Champions League staat Leicester na vier duels op tien punten, waardoor een overwinning op Club Brugge volstaat om de knock-outfase te bereiken. In de Premier League is het verhaal echter een stuk minder vrolijk. De ploeg van manager Claudio Ranieri staat slechts twee punten boven de degradatiezone. "Maar ik denk niet aan degradatie", aldus de belangrijke Riyad Mahrez. "We hebben genoeg kwaliteit om in de Premier League te blijven en misschien nog wel om de prijzen mee te doen."

Het contrast tussen Premier League en de Champions League is dus groot. "Ik geniet van beide competities. We doen het goed in de Champions League. Als we tegen Club Brugge ons normale niveau halen, dan komt het wel goed", zegt Mahrez.

Manager Ranieri voegt toe: "Ik heb veel respect voor Club Brugge, ik snap er niets van dat ze nog geen punten hebben. Dat is raar. Wij hebben zelf de kans om al door te gaan in de Champions League. Dat zou opnieuw een fantastische prestatie zijn voor deze club. Na het duel met Club Brugge focussen we ons weer op de Premier League. We moeten omhoog op de ranglijst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen