PSV'er Jurjus is stiekem nog Superboer: "We staan te laag"

22 november 2016 – Vorige week stond hij met Jong Oranje al in de Vijverberg, maar maandag stond Hidde Jurjus voor het eerst weer tegenover De Graafschap. De doelman van Jong PSV won met 1-0 van zijn oude werkgever, maar een kleine verspreking in een interview na afloop laat zien dat hij zijn oude werkgever nog altijd een zeer warm hart toedraagt.

PSV'er Jurjus is stiekem nog Superboer: "We staan te laag"

Op de vraag van Omroep Gelderland of hij wel eens schrikt van wat er in Doetichem is gebeurd, antwoordt hij als volgt: "Nou, wel qua ranglijst. We staan gewoon te laag. Daar ben ik niet blij mee. Ik vind het jammer en hoop dat ze vanaf nu een sprint kunnen inzetten."

"Ik heb veertien jaar lang alleen met De Graafschap te maken gehad", zo verklaart Jurjus zijn verspreking. "Je hebt de spelers altijd voor je gehad en nu komen ze ineens op je af. Gedurende de wedstrijd verlies je dat ook wel weer. Het was speciaal voor me."

Toch is Jurjus gelukkig in Eindhoven. "Ook hier haal ik een broodje. De sfeer is warm en familiair. Dat geeft mij een goed gevoel, want dat is voor mij belangrijk om te presteren. Maar af en toe mis ik De Graafschap ook wel."

Eredivisie

gerelateerd