Groep E: Leverkusen schiet laatste hoop CSKA kapot

22 november 2016, 19:50

CSKA Moskou weet zeker dat het niet zal overwinteren in de Champions League. De Russen hadden dinsdagavond een overwinning tegen Bayer Leverkusen nodig. Voor eigen publiek kwam CSKA niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Op een matig veld had Leverkusen in de eerste helft de overhand. Dat resulteerde na een kwartier in het openingsdoelpunt. Kevin Volland ontsnapte aan de buitenspelval en verschalkte daarna doelman Igor Akinfeev. De CSKA-goalie weet daardoor al 42 duels op rij in het kampioenenbal zijn doel niet schoon te houden. Leverkusen bleef vervolgens de overhand houden, maar liet CSKA Moskou in leven door de voorsprong niet uit te breiden.

In de tweede helft kwam CSKA een stuk sterker voor de dag. Het opende de aanval op de verdediging van Leverkusen, die steeds onrustiger begon te worden. Vanuit de tegenaanval had Volland de beslissing op zijn schoen. De aanvaller schoot echter op de paal. Door een onhandige overtreding van Benjamin Henrichs mocht CSKA een kwartier voor tijd aanleggen voor een strafschop. Bebars Natcho benutte het buitenkansje: 1-1.

CSKA zette vervolgens aan voor een slotoffensief. Leverkusen wist daar tegen het einde van de wedstrijd steeds meer grip op te krijgen en trok daardoor een punt over de streep. Leverkusen staat tweede in Groep E met zeven punten. CSKA Moskou staat onderaan met drie punten. Koploper AS Monaco (8 punten) en nummer drie Tottenham Hotspur (4 punten) komen nog in actie.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!