Van Overeem baalt van 'keuze op gevoel': "Ik hoor te spelen"

24 november 2016, 07:38

Joris van Overeem is klaar met zijn reserverol als speler van AZ. De middenvelder werd na vorig seizoen nog door de fans uitgeroepen als speler van het jaar, maar speelt tegenwoordig nog maar amper vanaf de aftrap voor de ploeg van John van den Brom.

"Het is gewoon een keuze op gevoel, zo kreeg ik uitgelegd", vertelt de jeugdinternational in gesprek met De Telegraaf. "De argumentatie was dat het team nog niet draaide en dat ze zoekende waren. Dat ik vorig seizoen zo belangrijk ben geweest? Dit is weer een nieuw seizoen, werd me verteld."

Tot zijn frustratie krijgt Van Overeem vooral te horen dat hij goed bezig is. "Maar ondertussen zit ik wel gewoon op de bank. Natuurlijk heb ik dit seizoen ook mindere wedstrijden gespeeld, net als de rest van het team. Maar op basis van mijn goede prestaties van afgelopen seizoen had ik op meer krediet gerekend. Ik hoor gewoon te spelen."

"Het wordt wel heel frustrerend om telkens te moeten hopen dat het kwartje een keer mijn kant op valt. Ik zou graag zien dat de keuzes worden gemaakt op basis van feiten en een duidelijke lijn. Hopelijk komt er snel meer duidelijkheid", zo besluit Van Overeem.

Aan het begin van dit seizoen stond Van Overeem nog regelmatig in de basis, maar van de laatste zes duels in de Eredivisie, speelde hij er nog maar één.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen