Bosz looft Westermann: "Heeft geweldig gespeeld"

24 november 2016, 22:00

Veel speeltijd heeft Heiko Westermann nog niet gekregen bij Ajax, maar in die optredens waarin hij wel speelde kreeg hij in Nederland veel kritiek te verwerken. Vanavond speelde de Duitser negentig minuten tegen Panathinaikos en dat deed hij volgens trainer Peter Bosz uitstekend. De oefenmeester baalt van de kritiek op de verdediger.

"Hij won al zijn kopduels en zat steeds goed in de rugdekking", zei de oefenmeester na de 2-0 zege tegen FOX Sports. "Er zijn veel mensen in dit land die elkaar napraten. Dan is het heel makkelijk om er mensen uit te pikken die het heel goed of heel slecht doen. Daar doe ik niet aan mee, Heiko heeft een geweldige wedstrijd gespeeld."

Net als Westermann stond ook Kenny Tete in de basis. Hij scoorde de 0-2 op mooie wijze en was daar erg blij mee. "Ik zei tegen hem in de kleedkamer dat ik aan zijn manier van juichen kon zien dat hij niet vaak scoort. Die pure blijdschap was er en dat is volledig begrijpelijk. Het was een geweldige goal."

Bosz had vanavond basisplaatsen voor meerdere talenten ingeruimd. Zo begonnen Abdelhak Nouri, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt aan de wedstrijd. Toch was er volgens Bosz geen sprake van 'Jong Ajax'. "Niet helemaal, want Westermann en Matthijs de Ligt hebben bij Jong vaker samengespeeld. Schöne was ook belangrijk. Een paar van dat soort spelers heb je nodig om die jonge apen te begeleiden. Dat hebben ze uitstekend gedaan, maar de jonge spelers hebben ook een goede wedstrijd gespeeld."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen