Recordkeeper Ceni wordt trainer van São Paulo

25 november 2016, 09:56

Een van de meest opvallende voetballers in de Braziliaanse competitie was de afgelopen jaren zonder twijfel Rogério Ceni. De inmiddels 43-jarige Braziliaan baarde opzien met zijn indrukwekkende doelpuntentotaal als doelman. Dat deed hij bij São Paulo. Maar nu zal hij niet meer als scorende goalie, maar als trainer onderdeel zijn van de club uit Brazilië.

Ceni is namelijk door São Paulo aangesteld als de nieuwe hoofdcoach. De voormalig doelman geldt als een icoon van de club en heeft een contract voor twee seizoenen getekend. Tijdens zijn actieve keeperscarrière wist de Braziliaan maar liefst 129 doelpunten te maken. Deze maakte hij allemaal uit standaardsituaties. Hij ontfermde zich met zijn goede trap over de vrije trappen en strafschoppen.

Tussen 1992 en 2015 behoorde Ceni tot de selectie van São Paulo, waarmee hij de Copa Libertadores en het WK voor clubs in de wacht wist te slepen. Op het door Brazilië gewonnen WK 2002 was Ceni actief als reservekeeper.

Ceni heeft meerdere records achter zijn naam staan. Hij is niet alleen de meest scorende doelman aller tijden, geen enkele voetballer speelde meer duels dan hij voor één vereniging (1.237 stuks). Ook boekte hij de meeste overwinningen met één ploeg.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen