Verhaar in Pastoor-cocktail, Roda JC wil leren winnen

25 november 2016, 15:05

In de Eredivisie ontmoeten de nummer laatst van het linkerrijtje en de nummer laatst van het rechterrijtje elkaar op zondagmiddag. Sparta Rotterdam ontvangt Roda JC Kerkrade dan om 12.30 uur op Het Kasteel. Trainers Alex Pastoor en Yannis Anastastiou blikken vooruit.

Pastoor wisselt Verhaar en Brogno liever niet

Roda JC mag dan de rode lantaarndrager in de Eredivisie zijn, de ploeg uit Kerkrade is al vijf wedstrijden op rij ongeslagen. De Limburgers kregen in deze duels slechts twee goals tegen. Ze komen dan ook vrij defensief voor de dag. "Hoe ze ook spelen, je moet doen wat de wedstrijd vraagt. Wij houden rekening met meerdere speelstijlen. Tijdens de wedstrijd ondervinden we wel waar ze staan en wanneer", zegt Sparta-trainer Alex Pastoor tegen RTV Rijnmond over de tegenstander van zondag.

Thomas Verhaar speelt de afgelopen tijd een anonieme rol bij Sparta, maar geniet net als Loris Brogno veel vertrouwen van Pastoor. De coach wil het duo het liefst altijd laten staan. "Ik heb daar al jaren een bepaalde visie op, de rest van de staf heeft ook een mening, daar maken we een soort van cocktail van. Achter in het veld moet je uit kunnen gaan van een bepaalde degelijkheid waar spelers aan moeten voldoen, zowel verdedigend als aanvallend. Het aanvallende deel van het speelveld zijn spelers, en dan met name Verhaar en Brogno, die iets extra's kunnen doen, een goal maken. Daarom wissel je ze liever überhaupt niet. Ze kunnen onzichtbaar zijn, maar toch een wedstrijd beslissen."

Anastasiou: "Wedstrijden leren winnen"

Yannis Anastasiou krijgt de boel steeds beter op de rit bij Roda JC en merkt dat ook aan zijn selectie. "Tegen PEC Zwolle (0-0, red.) was iedereen blij met een punt, maar tegen AZ (1-1, red.) was iedereen teleurgesteld", zegt Anastasiou tegen Roda JC TV. "Dat zegt wel iets over de stappen die wij aan het zetten zijn. De verwachtingen binnen de groep worden steeds groter. Dat is een een positief proces. We zijn druk bezig om onszelf beter te maken en dat lukt elke week steeds beter. De spelers krijgen steeds meer vertrouwen", aldus de Griekse trainer.

"Het verschil is niet zo groot mee en dat zorgt voor meer vertrouwen in de groep", aldus Anastasiou, die respect heeft voor Sparta. "Zij zijn ook goed bezig. Het zal een interessante wedstrijd worden. We gaan voor de winst en dat moet voor ons ook de volgende stap zijn: het leren winnen van wedstrijden", besluit de Griek, die overigens aangeeft dat Dani Schahin op vijftig procent zit in zijn revalidatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen