Hake vindt 'alles-of-niets-ploeg' NEC onvoorspelbaar

25 november 2016, 15:58

NEC verloor vorige week kans- en roemloos met 5-0 van Ajax, maar hoopt zaterdagavond (aftrap 20.45 uur) het goede gevoel terug te kunnen krijgen met een goed resultaat in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Coach Peter Hyballa vindt dat het te veel 'alles of niets' is bij zijn team, terwijl Twente-coach René Hake NEC juist een stugge, lastig te bespelen en onvoorspelbare ploeg vindt.

Hyballa: "We zijn een alles-of-niets-ploeg"

Hyballa, die een geheel fitte selectie tot zijn beschikking heeft, heeft geen zin om het na dertien speelronden al over 'cruciale wedstrijden' te hebben. "Het gaat erom dat we na 34 wedstrijden niet onder de streep staan. Feyenoord staat nu eerste, maar wie zegt dat zij kampioen worden?", aldus de Duitse coach op de clubwebsite. "Ik heb daarom ook niet zoveel met doelstellingen voor de komende wedstrijden et cetera. En voor mij komt daar geen extra druk bij kijken zaterdag. Ik voel de druk al sinds de eerste dag dat ik hier aan de slag ging. Dit is NEC, zo werkt dat hier. Je weet dat je niet zoveel gaat winnen en dat je er keihard voor moet werken om erin te kunnen blijven. Dan laat ik me niet uit het veld slaan als we een paar keer niet zegevieren en afgezakt zijn op de ranglijst. Als ik het geloof nu kwijt zou zijn, kan ik er net zo goed mee stoppen."

Hyballa heeft wel even met de vuist op tafel geslagen na de oorwassing bij Ajax. "Je probeert de trots van de spelers een beetje te prikkelen. Dolberg loopt tussen drie spelers door richting de goal, Julian von Haacke die veel te makkelijk balverlies lijdt op het middenveld. Dario Dumic zat in de rust echt kapot. Het was voor het eerst dat hij zo overklast werd door een tegenstander. Dat soort momenten haal je nog eens aan om de boel op scherp te zetten en om een reactie uit te lokken bij de spelers. We zijn een alles-of-niets-ploeg die altijd sterk terugkomt van tegenslagen, dus dat zit wel goed denk ik", voorspelt de NEC-trainer, die Twente offensief beter zegt te vinden dan defensief. "Zeker met een speler als Enes Ünal kunnen ze voorin creatief het verschil maken."

Hake: "NEC is een onvoorspelbare tegenstander"

Als Hake terugkijkt op de afgelopen wedstrijden van Twente, dan ziet hij dat het absoluut niet slecht is. Maar dan ziet de trainer ook dat er meer punten in hadden gezeten. "Uit die wedstrijden hadden we meer kunnen – en in sommige gevallen – misschien wel moeten halen", zegt Hake op het digitale thuis van de Tukkers over de afgelopen serie. "Je merkt ook wel verandering in hoe tegenstanders ons benaderen. Ze houden de ruimtes kleiner en daardoor wordt de moeilijkheidsgraad voor ons groter. Dat betekent dat ons niveau omhoog moet, in de kleine ruimte en met betrekking tot onze nauwkeurigheid. En als je de kans krijgt om toe te slaan, zal je ook de trekker moeten overhalen."

Hake vindt het lastig om in te schatten wat hij van NEC kan verwachten. "Er zitten niet veel jongens bij die al jaren in de Eredivisie spelen. Het is een stugge, lastig te bespelen ploeg, die ook nog weleens van speelwijze wil veranderen. Dat maakt NEC een onvoorspelbare tegenstander. Ze zullen ook revanche willen nemen voor de nederlaag tegen Ajax en thuis meer druk naar voren zetten", aldus Hake, die zal vasthouden aan de basiself die tegen tien man van FC Utrecht met 1-1 gelijkspeelde. "Ik heb geen reden om wijzigingen in de basiself aan te brengen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen