Koploper MVV wint opnieuw, El Ghazi weer trefzeker

25 november 2016, 22:05   Bijgewerkt: 25 november 2016, 22:35

MVV Maastricht blijft na de vijftiende speelronde koploper in de Jupiler League. In eigen huis werd er met 3-0 van FC Den Bosch gewonnen. Nummer twee VVV-Venlo boekte eveneens een overwinning en volgt dus op één punt achterstand. Bij Jong Ajax was Anwar El Ghazi opnieuw trefzeker.

MVV kwam tegen FC Den Bosch geen enkel moment in de problemen. Na negentien minuten was er de voorsprong via Joeri Schroyen. De nummer één van de Jupiler League kreeg nog de nodige kansen, maar gescoord werd er pas weer tien minuten na rust. Thomas Verheijdt verdubbelde de score. Twintig minuten voor tijd was het Dyon Gijzen die de eindstand op het scorebord zette: 3-0.

Jong Ajax-Telstar

Almere City-VVV-Venlo

Aan de imposante zegereeks van Almere City (acht duels op rij) kwam vrijdagavond een einde. De nummer twee VVV-Venlo was met 0-2 te sterk. De bezoekers kwamen na ongeveer veertig minuten spelen op voorsprong nadat doelman Chiel Kramer zich verkeek op een vrije trap van Clint Leemans. Vito van Crooy zorgde kort na de pauze voor de tweede Limburgse treffer. 

FC Volendam-Jong PSV

Periodekampioen Jong PSV ging op bezoek bij FC Volendam met 1-0 onderuit. Kevin van Kippersluis zorgde na een uur voetballen voor de enige treffer van de wedstrijd. PSV-doelman Yannick van Osch kon echter flink aan de bak, want kansen kregen de Volendammers genoeg. Door de overwinning vindt de thuisploeg weer enigszins aansluiting bij de top drie. De achterstand op koploper MVV is zeven punten.

SC Cambuur-NAC Breda

RKC Waalwijk-De Graafschap

RKC Waalwijk heeft goede zaken gedaan door De Graafschap met 2-1 te verslaan. De bezoekers kenden een bliksemstart nadat Elvio van Overbeek na zes minuten al raak schoot. Nog geen tien minuten later stelde RKC echter weer orde op zaken via een treffer van Pieter Langedijk. Na een half uur spelen was er de voorsprong via Moussa Sanoh. Zijn doelpunt bleek gelijk de winnende, want na rust werd er niet meer gescoord in Waalwijk. 

Overige duels

Onderin slaagde Achilles '29 er opnieuw niet in om punten te pakken. FC Emmen was met maar liefst 0-4 te sterk nadat de thuisploeg na vijftig minuten met tien man verder moest na een rode kaart voor Jop van Steen. Ook FC Dordrecht, dat voorlaatste staat, wist niet te winnen. Op bezoek bij FC Eindhoven leed de ploeg een 2-1 nederlaag. De voorsprong op Achilles bedraagt vier punten.

FC Oss was in eigen huis met 4-2 te sterk voor Jong FC Utrecht. Tom Boere nam twee doelpunten voor zijn rekening. Oss staat op de zeventiende plaats met veertien punten. Ook Fortuna Sittard heeft eenzelfde puntenaantal. De ploeg slaagde er vrijdag niet in om van Helmond Sport te winnen en ging met 1-0 onderuit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen