Weerzien met oude liefde is nieuwe start voor Drost

26 november 2016, 10:52

Jesper Drost maakte meerdere seizoen furore bij PEC Zwolle, voordat hij in de zomer van 2015 naar FC Groningen verkaste. Een succesverhaal is zijn periode in de Martinistad mede door blessureleed nog niet geworden. Vanavond (zaterdag) maakt hij uitgerekend tegen zijn oude club zijn comeback in de Groningse wedstrijdselectie.

Drost werd drie maanden door een vervelende enkelblessure en moest zich daarom lange tijd verbijten op de tribune van het Noordlease Stadion. Dat hij juist tegen PEC Zwolle zijn rentree kan maken, vindt hij speciaal. "Toeval bestaat niet. Laat dit voor mij de nieuwe start zijn. Een mooier moment om terug te keren is voor mij niet denkbaar. PEC Zwolle zal altijd mijn club blijven. Ik ken er heel veel mensen en met Wouter Marinus heb ik nog wel contact. Hij was altijd mijn maatje", zegt Drost in gesprek met De Stentor.

Drost behoorde vanaf zijn tiende levensjaar tot de jeugdopleiding van PEC Zwolle en wist in Overijssel zelfs een status als jeugdinternational van Oranje af te dwingen. Met grote verwachtingen werd hij aangetrokken door Groningen, maar in deze nieuwe omgeving kwam de aanvallende middenvelder nog niet tot wasdom. "Het was een grote verandering voor me na dertien jaar PEC Zwolle. Ik had tijd nodig om te wennen. Dat is lastig, want je wilt het liefste gelijk belangrijk zijn", stelt Drost.

Dat PEC Zwolle-Groningen een treffen is tussen de nummers vijftien en dertien van de Eredivisie (beiden dertien punten), had Drost op voorhand niet verwacht. "Vreemd eigenlijk, deze beide ploegen horen niet zo laag te staan. In Groningen is ook niemand in paniek. Moet PEC ook niet doen. Ook Zwolle degradeert niet en gaat nog punten genoeg pakken. Alleen nu nog even niet", besluit de aanvallende middenvelder.

[photo,89155,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen