Misbruikschandaal in voetbal houdt Engeland bezig

26 november 2016, 13:54

In Engeland gaat het momenteel veel over kindermisbruik in het voetbal, naar aanleiding van een aantal ex-voetballers die toegegeven hebben dat ze in het verleden als jeugdspeler misbruikt zijn. Er lopen meerdere onderzoeken in het misbruikschandaal, waar vier politiegroepen voor opgetrommeld zijn.

Het begon allemaal afgelopen week, toen Andy Woodward als eerste oud-speler publiekelijk uit de school klapte over het feit dat hij vroeger misbruikt werd door voormalig Crewe Alexandra-coach Barry Bennell. Drie andere oud-spelers volgden zijn voorbeeld: Steve Walters, Chris Unsworth en Jason Dunford. Geen van deze spelers zijn uiteindelijk prof geworden. De 62-jarige Bennell is een veroordeeld pedofiel en heeft al drie keer een celstraf uitgezeten wegens het misbruiken van kinderen.

Het aantal meldingen van misbruik is, mede door een gecreëerde hotline, gestegen door het viertal oud-spelers. De politie doet onderzoek en de Premier League heeft ook haar zorgen uitgesproken naar aanleiding van de berichtgeving.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen