Confederations Cup: Portugal en Duitsland ontlopen elkaar

26 november 2016, 16:38

De loting voor de Confederations Cup van volgend jaar is zaterdagmiddag verricht. In het Russische Kazan was er een kans van één op drie dat Europees kampioen Portugal en wereldkampioen Duitsland elkaar zouden tegenkomen in juni 2017, maar beide landen ontlopen elkaar in ieder geval in de poulefase.

Portugal werd in de loting in Groep A gekoppeld aan Rusland, Nieuw-Zeeland en Mexico. De openingswedstrijd op 17 juni gaat tussen de Russen en de Nieuw-Zeelanders en wordt afgewerkt in het Krestovsky-stadion Sint-Petersburg. Duitsland treft na de loting - verricht door de Braziliaan Julio Baptista - Chili, Australië en de kampioen van Afrika in Groep B. Het laatstgenoemde land wordt pas bekend op 5 februari 2017, als de finale van de Afrika Cup gespeeld wordt.

De Confederations Cup bestaat uit de kampioenen van de zes overkoepelende continentale voetbalbonden, aangevuld met de wereldkampioen en het organiserende land. Het toernooi wordt om de vier jaar georganiseerd, in het land waar in het jaar daarna het WK plaatsvindt. Brazilië schreef de vorige editie op haar naam en won het toernooi het vaakst: vier keer.

De nummers één in de poules treffen de nummers twee van de andere groep in de halve finale. De eindstrijd speelt zich op 2 juli af in Sint-Petersburg.

Loting Confederations Cup 2017

Groep A

Rusland

Nieuw-Zeeland

Portugal

Mexico

Groep B

Kampioen van Afrika

Chili

Australië

Duitsland

[photo,102766,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen