Jans beseft: "Creëerden kansen, maar die werden gemist"

26 november 2016, 23:14

PEC Zwolle hoopte middels een overwinning op FC Groningen de weg omhoog in te slaan, maar blijft door een harde 0-4 nederlaag bivakkeren in de onderkant van het rechterrijtje. Trainer Ron Jans stelt dat zijn team voorin niet scherp genoeg is.

Waar Zwolle slordig met de kansen omsprong, sloeg Groningen keihard toe voor het doel van De Blauwvingers. "Wedstrijden worden beslist door goals en door goals die je niet maakt. We creëerden wel kansen, maar die werden gemist", zegt Jans op de clubwebsite. De 0-4 nederlaag was volgens de coach niet helemaal terecht. "Ik vond 0-2 bij rust niet eerlijk, maar het was gewoon zo. Je zag hoe kwetsbaar we achterin werden toen we gingen aanvallen."

Een extra domper voor PEC was het uitvallen van invaller Thanasis Karagounis, die met een knieblessure de strijd moest staken. Hij stond eerder al lang aan de kant met blessures aan datzelfde gewricht. "Het is niet alarmerend, maar het is wel dezelfde knie. Hij wilde er weer in, maar ik heb ingegrepen", zegt Jans, die met zijn team nu de zestiende plaats bezet.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen