Zoon Simeone zorgt met goals voor stunt tegen Juventus

27 november 2016, 17:05

Koploper Juventus ging zondagmiddag verassend onderuit op bezoek bij Genoa. Giovanni Simeone, de zoon van Atlético Madrid-coach Diego Simeone, had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de overwinning. Door de nederlaag van Juventus is het verschil met nummer twee AC Milan nog vier punten.

Genoa kende een bliksemstart in het eigen Stadio Luigi Ferraris, want al na drie minuten tekende Simeone voor zijn eerste treffer. Tien minuten later keek Juventus al tegen een 2-0 achterstand aan nadat Simeone zijn tweede binnenkopte. Nog voor rust had Genoa de voorsprong verder uit kunnen breiden toen de ploeg na een half uur een strafschop kreeg toegewezen. Alex Sandro faalde echter vanaf elf meter.

Voor Juventus was de ramp compleet toen een kwartier voor tijd Dani Alves het veld geblesseerd moest verlaten terwijl er op dat moment al drie keer gewisseld was. De ploeg slaagde er nog wel in om te scoren. Met een goede vrije trap zorgde Miralem Pjanic ervoor dat er een 3-1 eindstand op het scorebord stond.

Door het verlies ziet Juventus nummer twee AC Milan dichterbij komen. Milan won zaterdag met 1-4 van Empoli en nadert de koploper nu tot vier punten. Genoa doet goede zaken en stijgt naar de negende plaats.