Sánchez bezorgt Arsenal overwinning op Bournemouth

27 november 2016, 17:20

Mede dankzij twee doelpunten van Alexis Sánchez blijft Arsenal in het spoor van de top drie in de Premier League. Na rust nam de ploeg in eigen huis afstand van AFC Bournemouth. De achterstand op koploper Chelsea bedraagt nu drie punten.

Omdat Chelsea, Liverpool en Manchester City dit weekend al wonnen, moest Arsenal hetzelfde doen om in het spoor te blijven. Na een verdedigende fout van Bournemouth was er de vroege voorsprong voor The Gunners. De pass van Steve Cook op doelman Adam Federici was te kort en dus kon Sánchez profiteren door de 1-0 binnen te schieten. De bezoekers kwamen echter binnen tien minuten op gelijke hoogte dankzij een rake strafschop van Callum Wilson.

Na rust slaagde Arsenal er wel in om afstand te nemen van Bournemouth. Theo Walcott bezorgde zijn ploeg met een rake kopbal opnieuw een voorsprong en in de negentigste minuut viel na een counter ook nog de 3-1 via opnieuw Sánchez. Door de overwinning heeft de ploeg van Arsene Wenger de eerste competitiezege sinds 29 oktober binnen.