Klaassen staat weer op: "De ontlading was groot"

27 november 2016, 17:26

Als een team het even moeilijk heeft, dan moet een aanvoerder eigenlijk opstaan om de rest van de ploeg op sleeptouw te nemen. Dat deed Davy Klaassen zondag, niet voor het eerst, bij Ajax. Met een keurig doelpunt van de captain in de 72ste minuut schonk de aanvallende middenvelder zijn Amsterdamse broodheer een 0-1 overwinning in Friesland.

Het was een stugge pot in het Abe Lenstra Stadion, maar Klaassen zorgde dus voor het breekpunt met het winnende doelpunt. Na een magistraal passje van Donny van de Beek was het prijs. "Ik wilde eigenlijk gelijk schieten, maar ik ging ietsje naar rechts. Maar hij ging erin en de ontlading was groot, we waren heel blij. Ik ook, want in de eerste helft miste ik nog een paar kansen. Dan is het wel heel lekker om hem uiteindelijk nog te maken", glimlacht Klaassen, die alweer zijn twaalfde goal (alle competities) van het seizoen liet aantekenen.

Geschorst

Een smetje op de winst is voor Klaassen zijn gele kaart, die hij van arbiter Danny Makkelie kreeg voor een vermeende schwalbe. De Oranje-international is nu geschorst. "Dat vond ik echt onterecht, daarom werd ik ook zo boos. De scheidsrechter moet weten dat ik niet zomaar ga liggen", besluit de aanvoerder van Ajax.

[photo,102830,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen