Bosz: "Verdedigers Heerenveen zochten de grens op"

27 november 2016, 17:35

Peter Bosz zag Ajax op bezoek bij sc Heerenveen een moeizame 0-1 zege boeken. De trainer oordeelde dat de Friezen verdedigend goed stonden en was blij met de manier waarop spits Kasper Dolberg daarmee omging. "Anders word je van alle kanten voorbij gelopen."

Dolberg kwam in Friesland niet tot scoren, maar speelde volgens Bosz een prima wedstrijd. "Hij had twee man die continu bij hem in de buurt liepen. Als je dan toch voor zo veel balbezit kunt zorgen dan heb je het goed gedaan", vertelde de trainer aan FOX Sports. Wel vond Bosz dat scheidsrechter Danny Makkelie de 19-jarige Deen wat meer in bescherming had mogen nemen. "Die jongens van Heerenveen zochten wel echt de grens op. Dat moet ook wel want anders word je van alle kanten voorbij gelopen. Maar dan mag een speler wel beschermd worden."

Bosz had sowieso wel wat aan te merken op de arbiter, die Davy Klaassen een gele kaart gaf voor een schwalbe. "Ik zou een heleboel kunnen zeggen over deze scheidsrechter gezien mijn verleden. Maar laat ik maar niks zeggen", doelt de coach op het feit dat hij door Makkelie al eens naar de tribune werd verwezen. "Maar hij is nu wel geschorst voor volgende week. Klaassen dus. Of Makkelie ook geschorst wordt weet ik niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen