Standard Luik brengt spanning terug aan Belgische top

27 november 2016, 21:48

Het is wat spannender geworden aan kop van de Belgische competitie. Nummer één Zulte Waregem verloor zondagavond met 4-1 van Standard Luik. Daarnaast boekte nummer twee KV Oostende een riante 6-0 overwinning op RKC Genk.

Standard Luik – Zulte Waregem

De thuisploeg speelt vooralsnog geen rol aan de bovenkant van de ranglijst, maar heeft wel de verschillen bovenin kleiner laten worden. Zulte Waregem stond voor het eerste tegendoelpunt al met tien man vanwege een rode kaart voor Soualiho Meïté. Alexander Scholz zette Standard op voorsprong, waarna Mamadou Oularé de score gelijktrok. In de slotfase liep Standard uit naar een 4-1 overwinning dankzij treffers van Ishak Belfodil, Renaud Edmond en Edmilson. Zulte Waregem heeft nog maar een voorsprong van twee punten op Oostende. Standard Luik staat zevende.

KV Oostende – KRC Genk

Nummer twee Oostende had zondag geen partij aan het Genk van doelman Marco Bizot. Franck Berrier opende het doelpuntenfestijn, waarna ook Antonio Milic voor rust tot scoren kwam. In de tweede helft liep Oostende weg bij Genk. Knowledge Musona tekende voor de 3-0, waarna Nany Dimata de 4-0 op het scorebord mocht zetten. De laatste twee treffers kwamen op naam van Cyriac Gohi Bi en Nany Dimata. Oostende staat op twee punten van de koploper en heeft een punt meer dan nummer drie Club Brugge. Genk staat na de nederlaag op een negende plek.

AA Gent – KV Kortrijk

Ook AA Gent kende zondag weinig moeite met de opponent. De thuisploeg kwam na een half uur spelen op voorsprong dankzij een doelpunt van Jérémy Perbet. In de tweede helft zorgde Renato Neto voor de verdubbeling. Kenny Saief wist acht minuten voor tijd ook zijn naam op het scoreformulier te krijgen. Gent staat samen met Club Brugge en Sporting Charleroi op dertig punten uit zestien duels en neemt de vierde positie in. Kortrijk beschikt over zes punten minder als nummer acht.

RSC Anderlecht – Royal Mouscron-Péruwelz

Anderlecht had na een mindere periode wel behoefte aan een ruime overwinning op Mouscron. Topschutter Lukasz Teodorczyk had na twee minuten het net al gevonden. Sofiane Hanni nam de 2-0 voor zijn rekening, waarna binnen het half uur de 3-0 op het scorebord stond. Matej Delac deelde met een eigen doelpunt onbedoeld mee in de feestvreugde van Anderlecht. Twee minuten later lag de 4-0 van Nicolae Stanciu ook in het net. In de slotfase liep Anderlecht uit naar een riante 7-0 zege. Anderlecht staat zesde in België met vijf punten minder dan Zulte Waregem. Mouscron staat slechts een punt boven de laatste plek.