AS Roma profiteert optimaal van nederlaag Juventus

27 november 2016, 22:43

AS Roma heeft zondag het gat verkleind met koploper Juventus. De Romeinen waren voor eigen publiek met 3-2 te sterk voor Pescara. Daardoor is de achterstand op Juve geslonken naar een punt.

Edin Dzeko liet in de openingsfase zien dat hij in topvorm verkeert. Na tien minuten was de aanvaller al tweemaal tot scoren gekomen. Daarmee leek ook de zege veiliggesteld. Desondanks kwam Pescara in de zestigste minuut terug in de wedstrijd door een doelpunt van Ledian Memushaj.

Roma bracht het verschil weer op twee door een benutte strafschop van Diego Perotti. Gianluca Caprari zorgde voor de nodige spanning in de slotfase met de 3-2, maar AS Roma trok de drie punten over de streep. Juventus verloor zondag verrassend met 3-1 van Genoa.