City-aanwinst en Zé Roberto (42) kampioen van Brazilië

28 november 2016, 08:47

De beslissing in de titelstrijd in Brazilië is zondag gevallen. Palmeiras heeft zich tot kampioen van het Zuid-Amerikaanse land gekroond, met een 1-0 overwinning op tegen Associação Chapecoense de Futebol. De nummer één is door deze winstpartij niet meer te achterhalen voor nummer twee Flamengo, dat met één speelronde te gaan zeven punten achter staat.

Het is de negende landstitel in de clubhistorie, maar ook het eerste kampioenschap in 22 jaar voor Palmeiras. De club heeft de titel voor een aanzienlijk deel te danken aan Gabriel Jesus, die met zijn prestaties bij de Braziliaanse club (dit seizoen twaalf goals in 27 duels) een transfer naar Manchester City wist af te dwingen. Het supertalent verkast in januari voor een slordige 32 miljoen euro naar de Engelse topclub. De landstitel zorgde voor de nodige tranen bij de 19-jarige aanvaller.

Naast Gabriel Jesus is Zé Roberto ook een opvallende naam in de selectie van Palmeiras. De middenvelder, inmiddels 42 jaar oud, speelde in Europa voor Real Madrid, Bayer Leverkusen en Bayern München. Het is voor de ervaren man pas zijn eerste landstitel in Brazilië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen