VVV nieuwe koploper, Jong Ajax stijgt naar derde plaats

28 november 2016, 22:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

VVV-Venlo is na maandagavond de nieuwe koploper in de Jupiler League. De ploeg won in eigen huis overtuigend met 4-0 van RKC Waalwijk. Doordat MVV Maastricht op bezoek bij FC Emmen op 0-0 bleef steken heeft VVV nu één punt meer en neemt daardoor de eerste plaats over. Jong Ajax maakt een sprongetje op de ranglijst dankzij een 0-2 overwinning op FC Dordrecht en gaat van plaats vijf naar plaats drie.

VVV kende in eigen huis geen enkele moeite met een zwak RKC. Na achttien minuten was het Danny Post die de score opende. Lange tijd bleef het daarbij, maar twintig minuten voor tijd wist de thuisploeg ineens het net te vinden. Ralf Seuntjens tekende voor de tweede treffer van de avond en nog geen drie minuten later stond ook Vito van Crooy op het scorebord. Met nog tien minuten te spelen zette Jonathan Opoku de eindstand op het scorebord: 4-0.

FC Dordrecht-Jong Ajax

Jong PSV-FC Oss

Jong PSV ging op De Herdgang hard onderuit tegen FC Oss. De bezoekers wonnen met 2-4 waardoor de periodekampioen steeds verder weg dreigt te zakken op de ranglijst. In de eerste helft maakten beide ploegen er een leuke, open wedstrijd van met kansen over en weer. Een 1-1 ruststand met treffers van Jordy de Wijs en Tom Boere was het resultaat. Na rust nam Oss afstand van de Eindhovense beloften. Via Justin Mathieu en een eigen doelpunt van de Wijs was het al snel 1-3. Simon Poulsen maakte nog de aansluitingstreffer voor Jong PSV, maar twee minuten voor tijd bepaalde Jorzolino Falkenstein de eindstand op 2-4.

FC Emmen-MVV Maastricht

Op bezoek bij FC Emmen slaagde MVV Maastricht er voor het eerst in achttien officiële wedstrijden niet in om te scoren. In de eerste helft ging het spel vrij gelijk op, maar grote kansen vielen er niet te noteren. Na rust waren de bezoekers duidelijk de sterksten. MVV wist dit overwicht echter niet om te zetten in doelpunten waardoor het de koppositie aan VVV moet laten.

Jong FC Utrecht-Almere City

De nummer vier, Almere City, kwam op bezoek bij Jong FC Utrecht niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Al na acht minuten tekende Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk voor zijn vierde competitietreffer in zeven wedstrijden. Almere City kreeg genoeg kansen op de gelijkmaker maar die viel pas na 52 minuten. Op aangeven van Sherjill Mac-Donald zorgde Rick ten Voorde uiteindelijk voor de 1-1 eindstand.

{image[315151][right-half][]}NAC Breda-Helmond Sport

NAC Breda en Helmond Sport hielden elkaar maandagavond in evenwicht. In het Rat Verlegh Stadion werd niet gescoord. Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen enkele goede kansen op de openingstreffer, maar beide doelmannen keepten een uitstekende wedstrijd. Helmond Sport staat door het gelijkspel op de zesde plaats terwijl NAC elfde is.

De Graafschap-FC Volendam

FC Volendam staat maar liefst acht plaatsen hoger op de ranglijst dan De Graafschap, maar die verhoudingen waren op De Vijverberg niet terug te zien. De ploeg van Jan Vreman begon scherp en kreeg in de eerste helft de nodige kansen. Gescoord werd er echter niet tot zes minuten voor tijd. Tegen de verhoudingen in kwam Volendam op voorsprong dankzij een treffer van Rihairo Meulens. De Graafschap kreeg loon naar werken en nog geen twee minuten later trok Piotr Parzyszek de score alweer gelijk: 1-1.

Fortuna Sittard-FC Eindhoven

Fortuna Sittard leek in eigen huis lange tijd drie punten te gaan bijschrijven na een doelpunt van Junior Torunarigha. De aanvaller benutte tien minuten na rust één van de eerste kansen van de thuisploeg. In de extra tijd was het alsnog raak voor FC Eindhoven toen Dario van den Buijs een vrije trap binnenschoot.

Telstar-SC Cambuur

SC Cambuur is de laatste weken in vorm en liet dat ook op bezoek bij Telstar weer zien. Enkele minuten voor rust maakte Jamiro Monteiro de openingstreffer voor de ploeg uit Leeuwarden. Ook in de tweede helft had Cambuur het initiatief en werd de score verder uitgebreid via Martijn Barto en Sander van de Streek. Cambuur staat momenteel op de negende plaats terwijl Telstar de veertiende plek inneemt.

FC Den Bosch-Achilles '29

Nummer laatst Achilles slaagde er ook maandag niet in om punten te pakken. Op bezoek bij FC Den Bosch ging de ploeg met 2-1 onderuit. Achilles kwam in de eerste helft wel op voorsprong dankzij Rick Hemmink. In de tweede helft was FC Den Bosch de sterkste ploeg en dankzij Jort van der Sande en Arda Havar werden er uitendelijk drie punten gepakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen