Liverpool lijkt smaakmaker tijdje te moeten missen

29 november 2016, 08:14

Slecht nieuws voor Liverpool. Philippe Coutinho, een van de drijvende krachten achter het tot dusver succesvolle seizoen, zal hoogstwaarschijnlijk een tijdje uit de roulatie liggen. De Braziliaanse international kampt met schade aan zijn enkelbanden en lijkt daardoor pas in midden januari terug te kunnen keren. Dat meldt de BBC.

De 24-jarige Coutinho werd afgelopen zaterdag tijdens de 2-0 thuisoverwinning op Sunderland in de 35ste minuut per brancard van het veld gedragen. Door zijn enkelblessure lijkt hij dus vijf of zes weken niet in actie te kunnen komen. Dat is een zeer slecht bericht voor Liverpool, omdat de smaakmaker dan onder meer de Merseyside Derby tegen Everton en de kraker tegen Manchester City zou moeten missen. Het nieuws moet nog wel eerst bevestigd worden door de club.

Klopp ging na de 2-0 zege op Sunderland alvast in op een eventuele periode van afwezigheid van Coutinho. "Elk team ter wereld zou hem missen. Philippe Coutinho is namelijk een geweldige speler. Toch is het geen excuus voor ons. Hoe goed hij ook is, hij kan nooit wedstrijden in zijn eentje beslissen. Het gaat om het team, ook al is hij zeer belangrijk. We kunnen het wel opvangen, denk ik", aldus de manager van Liverpool.

In januari moet Liverpool het ook zonder Sadio Mané doen, aangezien de aanvaller dan met Senegal actief is op de Afrika Cup. Roberto Firmino en Daniel Sturridge zijn ook niet okselfris. Adam Lallana is nog niet helemaal fit, maar is wel op de weg terug na een blessure.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen