'Magpie' bestraft voor gokken, dikke boete voor Pulis

29 november 2016, 09:23   Bijgewerkt: 29 november 2016, 10:04

Twee betrokken uit het Engelse voetbal hebben een geldboete opgelegd gekregen. Jack Colback, middenvelder van Newcastle United, moet 29.400 euro aftikken. Dat is echter nog niets bij het bedrag dat Tony Pulis moet betalen. De manager van West Bromwich Albion wordt maar liefst 4,3 miljoen euro lichter.

Colback heeft zijn boete gekregen van de FA, wegens het gokken op voetbalwedstrijden. Hij heeft op 16 maart ingezet op een duel en dat is in strijd met de regels van de Engelse voetbalbond. De 27-jarige midenvelder van Newcastle United gokte overigens niet op een wedstrijd waarin hij zelf meespeelde. Colback is een vaste basiskracht van The Magpies. Eerder dit seizoen werden ook Joey Barton, Kyle Lafferty en Martin Demichelis al bestraft om soortgelijke redenen.

Ondertussen heeft West Brom-manager Pulis een veel grotere financiële klap te verwerken gekregen. Hij heeft een rechtszaak verloren tegen zijn voormalig werkgever Crystal Palace en moet daarom 4,3 miljoen euro betalen. Beide partijen lagen met elkaar in de clinch wegens de manier waarop Pulis vertrok aan het einde van het seizoen 2014/2015. De clubeigenaar claimde dat Pulis zijn toekomst destijds aan Crystal Palace had verbonden, maar dat hij twee dagen later wegging na een bonus van 2 miljoen euro te hebben gekregen. De 56-jarige Pulis ontkende dat hij deze premie ontvangen had en stapte naar de rechter, maar heeft dus bot gevangen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen